Mataró

Mataró tindrà un Servei d'Atenció Integral adreçat al col·lectiu LGTBI

  • Font: Mataró Audiovisual
  • Actualizado:
  • Creado:

Bote han destacat la importància de la posada en marxa d'aquest servei a Mataró per fomentar la defensa de la diversitat

Mataró disposarà del primer Servei d'Atenció Integral (SAI) adreçat al col·lectiu LGTBI del Maresme. Es posarà en funcionament el proper 22 de gener i estarà ubicat al carrer Churruca número 88. Un servei que oferirà a la ciutadania informació, assessorament, suport per a la tramitació de documents i, en cas que sigui necessari, denúncia de discriminacions sexuals. Els objectius de la posada en marxa d’aquest SAI són, per una banda, conèixer les realitats de les persones LGTBI, donar visibilitat al col·lectiu, prevenir la discriminació, atendre les persones que pateixin o hagin patit discriminacions sexuals o de gènere i fomentar l’impuls de Polítiques LGTBI a Mataró. L'acord per desenvolupar aquest servei a Mataró s'ha signat aquest matí a Can Palauet en un acte que ha comptat amb la presència de la directora general d'Igualtat de la Generalitat Mireia Mata, l'alcalde de Mataró David Bote i la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere Marisa Merchán. Tant Mata com Bote han destacat la importància de la posada en marxa d'aquest servei a Mataró per fomentar la defensa de la diversitat i dels drets de les persones LGTBI tant a Mataró com al Maresme.

Segons la directora general d’Igualtat, la informació i l’assessorament sobre la diversitat sexual són dos pilars fonamentals per poder aconseguir una societat més respectuosa. Tot i la voluntat de treballar en positiu, Mireia Mata també ha destacat que si és necessari hi ha mecanismes penals per poder frenar conductes LGTBIfòbiques.

La posada en marxa d’aquest Servei d’Atenció Integral s’emmarca en les polítiques de gènere i LGTBI impulsades per l’Ajuntament i en el desplegament de la Llei 11/2014 per garantir els drets d’aquest col·lectiu.

Després de la signatura de l’acord, s’han realitzat dues conferències. Una a càrrec de de l’empresari, escriptor i conferenciat Daniel Gabarró i una altra a càrrec de la responsable de l’Àrea per la Igualtat de tracte i no discriminació de persones LGTBI de la Generalitat, Lluïsa Jiménez.

Informa: S.Ruiz/ F.Valls