Mataró

Manifest en motiu del 25N

  • Actualizado:
  • Creado:

El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la violència vers les dones

El 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones no és un dia per celebrar, és un dia per recordar que, segons l'OMS, el 35% de les dones al món pateixen violència física o sexual per part de les seves parelles i violència sexual per part de tercers.

En record de les germanes Mirabal, assassinades el 25 de novembre de 1960, a la República dominicana pel SIM, a les ordres del dictador Trujillo. El motiu? Patria, Minerva i Maria Teresa lluitaven activament contra la dictadura, trencant tots els estereotips sexistes que relegaven a les dones a un paper secundari en la vida social i política.

Amb referents del passat i encarant el futur, les dones i homes socialistes de l'agrupació de Mataró, creiem fermament que hem de seguir avançant en el camí de la igualtat, hem de combatre la violència misògina, les agressions sexuals, l'explotació - especialment en maternitat subrogada i prostitució - i la pobresa estructural, que afecta en major proporció a les dones.

Si volem canviar la societat patriarcal és imprescindible avançar en coeducació, en canvis en la legislació i en la justícia. Recentment, el Ministeri d'Igualtat va notificar que a partir del 2022 es comptabilitzaran tots els feminicidis comesos fora de l'àmbit de parelles o exparelles. Anem avançant, sens dubte, però no ens aturarem, seguirem treballant per erradicar aquesta malaltia social que enguany porta ja 69 víctimes al conjunt d'Espanya, xifra del tot intolerable que demana respostes i implicació de tots els sectors: polítics, socials i educatius.

És per això que, com a dones i homes d'esquerres que creiem que una altra forma d'organització social és possible, donem suport a les activitats i mobilitzacions que amb motiu del Dia Internacional contra la violència envers les Dones, es facin a la nostra ciutat.

NI UNA MENYS!