Mataró

La Junta Local de Seguretat aborda les ocupacions il·legals d'immobles

  • Font: Ajuntament de Mataró
  • Actualizado:
  • Creado:

La Policia Local evita 128 intents d'ocupació d'habitatges en els primers nou mesos de l'any.

La Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc el passat dimecres, 10 de novembre, va tractar de manera exhaustiva la problemàtica de les ocupacions d’habitatges i els problemes col·laterals que comporta: generació d’inseguretat i trencament de la convivència a la ciutat, així com la dificultat que comporta la reincidència i la multireincidència per solucionar aquesta xacra. La Junta va estar presidida per l'alcalde de Mataró, David Bote, i va comptar amb la participació dels responsables de la Policia Local, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guardia Civil i amb la presència del Subdelegat del Govern, Carlos Prieto.

En una compareixença posterior, l'alcalde va recalcar la importància de continuar la lluita contra les ocupacions il·legals d'immobles. En els últims mesos, gràcies a la feina de la policia local i a la col·laboració ciutadana, s'ha pogut impedir 128 temptatives d'ocupacions, com, per exemple, aquesta mateixa setmana al Carrer Pacheco i a la Ronda Cerdanya, o la setmana passada a la Ronda Rocablanca.

També s'ha desocupat un total de 50 immobles, com, per exemple, les sucursals bancàries tancades de l'avinguda del Perú.

David Bote: "També en això necessitem més ajuda, més efectius i més coordinació policial. És un problema que afecta molts municipis i, per tant, cal una actuació decidida i coordinada dels Mossos amb les policies locals per vèncer els delinqüents que atempten contra la propietat dels nostres veïns i veïnes."

D'altra banda, l'alcalde de Mataró va exigir més efectius de Mossos d'Esquadra a la ciutat de manera immediata.

David Bote: "A Mataró necessitem més policies als nostres carrers i barris. I els necessitem ara. L'Ajuntament incorporarà nous policies locals i instal·larà càmeres de seguretat, però necessitem més Mossos."

Per finalitzar la seva intervenció, David Bote va valorar positivament la tasca policial contra les ocupacions il·legals d'immobles i va assumir el compromís amb la ciutadania de treballar a tots nivells portant el seu neguit allà a on calgui.