Mataró

Carmen Alborch, dona, socialista i ciutadana del món

  • Actualizado:
  • Creado:

Ens deixa una gran dona que va treballar incansablement per la igualtat

Comença Carmen Alborch el pròleg del seu llibre ‘Libres’ amb una reflexió d’Émile M. Cioran sobre la llibertat “Siento que soy libre, pero sé que no lo soy”. Paraules que il·lustren molt bé el recorregut vital d’una dona apassionada per les arts i la cultura, feminista convençuda, carismàtica, que es considerava a sí mateixa una ciutadana del món, incansable en el seu anhel d’exercir la llibertat en la vessant pública i en la seva dimensió interior.

 

El seu currículum és espectacular. Fou la primera degana de la facultat de  Dret de la Universitat de València, directora de l’IVAM, ministra de Cultura amb el Govern de Felipe González, des del 1993 al 1996. Actualment era senadora per València. El seu llegat literari, tres llibres: ‘Solas’, ‘Malas’ i ‘Libres’, són una mostra del seu compromís per la igualtat, amb un fort component de denúncia de l’absència de les dones en espais de poder.

 

Guardo una imatge clara de Carmen Alborch, a mitjans dels noranta, ocupant el seu escó al Congrés dels Diputats. Eloqüent, vibrant, segura, amb una sincronia absoluta entre el seu discurs i la seva persona.

 

Defensava amb força la idea que el feminisme millora la qualitat de vida i l’entesa entre tots els ciutadans, i en el seu darrer discurs, el 9 d’octubre d’enguany va incidir que “ es imprescindible la lluita i l’esperança per una societat mes justa i mes igualitària i  va mostrar la seva convicció que L’efecte contagi resultant del moviment feminista continuarà i sorgiran mes espais per les dones i homes còmplices.

 

Estimada Carmen, les dones i homes socialistes del PSC Mataró, commoguts per la teva pèrdua,  continuarem la teva lluita.

 

Et trobarem a faltar, companya!

 

Marga Riera

Secretaria d’Igualtat