Mataró

Mataró aplica el confinament nocturn de 22 a 6 h

  • Font: Ajuntament de Mataró
  • Actualitzat:
  • Creat:

La declaració del nou estat d’alarma, des del 25 d’octubre i fins al 9 de novembre, per contenir la propagació de la Covid-19 implica l’obligació de portar a terme un confinament nocturn de les 22 a les 6 h

La declaració del nou estat d’alarma, des del 25 d’octubre i fins al 9 de novembre, per contenir la propagació de la Covid-19 implica l’obligació de portar a terme un confinament nocturn de les 22 a les 6 h. Aquesta és la principal novetat i es mantenen altres restriccions, ja en vigor a Catalunya, com la limitació a 6 persones en l’àmbit social i l’aforament al 50 % en equipaments culturals, esportius i de culte. Els serveis, el comerç minorista i la restauració per emportar poden estar oberts fins a les 21h, tot i que els lliuraments a domicili es poden fer fins a les 22 h. A Mataró continuen tancades les zones de jocs infantils i els casals municipals de la gent gran, i s’han anul·lat les activitats culturals a l’aire lliure.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir, 25 d’octubre, la declaració del nou estat d’alarma per contenir la propagació de la Covid-19. La principal mesura que es deriva d’aquesta normativa és el confinament nocturn, que en el cas de Catalunya, és de les 22 a les 6 h. En aquest nou estat d’alarma, ara decretat fins al 9 de novembre, cada comunitat autònoma és l’autoritat competent delegada.

Ahir ja va entrar en vigor aquest confinament nocturn però només amb caire informatiu, a partir d’avui, 26 d’octubre s’aplicarà el sistema sancionador. La Policia Local i Mossos d’Esquadra van començar ahir a la nit a controlar que aquesta disposició s’apliqués a la ciutat, informant als establiments de l’obligatorietat de tancar a les 21 h i als transeünts que no podien estar, ni circular pel carrer més enllà de les 22 h.