Mataró

L'Ajuntament crearà 300 places d'aparcament gratuït a les antigues pistes de conduir del carrer de Galícia

  • Font: Ajuntament de Mataró
  • Actualitzat:
  • Creat:

El solar s’adequarà i s’hi instal·larà nou enllumenat

L’Ajuntament adequarà i reconvertirà en aparcament les antigues pistes del carrer de Galícia on es realitzaven els exàmens per obtenir el carnet de conduir. El projecte preveu la creació de més de 300 places d’aparcament gratuïtes.


L’alcalde, David Bote, i el regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, han visitat avui el solar en el marc de l’Alcalde als barris Cirera - La Llàntia - Via Europa - Can Vilardell - Les Sureres - Santa Maria de Cirera, i han explicat els detalls tècnics del projecte. A l’abril de 2017 el Ple municipal va aprovar una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP que reclamava habilitar aquest solar com a aparcament gratuït per als usuaris dels equipaments de la zona, tant de l’Hospital de Mataró com de les instal·lacions esportives més properes. El portaveu del grup municipal del PP, José Manuel López, també ha assistit avui a la visita de l’espai.


Les antigues pistes de conduir es troben en desús i estan tancades des de fa anys. El solar ocupa 17.000 m² i està delimitat pel carrer de Galícia, la carretera de Cirera, el Camp Municipal d’Hoquei i uns terrenys sense urbanitzar. El perímetre està tancat, amb portes d’accés, i la zona interior està pavimentada.


El projecte preveu l’enderroc de les petites edificacions existents al recinte (coberts, caseta d’entrada, rampa). També es retirarà i substituirà el reixat metàl·lic de tancament que no estigui en bones condicions i es crearà una porta d’accés per a vianants a l’alçada de la parada d’autobús davant de l’Hospital. Pel que fa a l’interior, es demoliran i pavimentaran de nou els trams de calçada que estan en mal estat per l’acció de les arrels dels arbres, per tal de crear la zona d’aparcament, que tindrà capacitat per a 315 vehicles.


Així mateix, es farà una esbrossada i arranjament dels talussos perimetrals del solar i dels parterres, arbrat i planta arbustiva que delimitaran les diferents zones d’aparcament. També s’instal·larà nou enllumenat format per 8 columnes de 10 m d’alçada amb tres projectors LED cadascuna.


El projecte, que ja està adjudicat i es preveu iniciar al juny, té un termini d’execució de 8 setmanes i un pressupost de 79.366,15 € (IVA inclòs).