Mataró

L’Ajuntament comença obres de renovació de calçades a 17 carrers de la ciutat

  • Font: Ajuntament de Mataro
  • Actualitzat:
  • Creat:

Els treballs consisteixen en l’asfaltat dels vials, que es duran a terme principalment durant els mesos d’estiu. També es faran actuacions puntuals per adaptar passos de vianants o ampliar voreres en alguns trams

Els carrers afectats per les obres, que comencen aquesta setmana, són els següents:

carrer de Salvador Espriu
carrer de la Immaculada
carrer de Tarragona
carrer de Josep Monserrat Cuadrada
plaça d’Espanya
carrer de Pere III El Cerimoniós
ronda de la República
carrer de les Tres Roques
carrer de Pompeu Serra i Carbonell
carrer de Llauder
carrer de Javier Castaños
carrer del Burriac
Caminet de les Vinyes
carrer de Joaquim Capell
carrer de Josep Fradera i Llanes
carrer de Nicolau Guañabéns
carrer de Vitòria

A part dels treballs de renovació del paviment de calçada en aquests carrers, està previst realitzar altres actuacions puntuals a diferents punts de la ciutat per realitzar passos de vianants elevats, ampliar voreres, adaptar passos de vianants existents, executar guals i accessos de vehicles, o reparacions puntual de calçades.

La renovació de calçades es farà amb aglomerat en calent. Pel que fa a l’ampliació o millora de voreres s’utilitzarà paviment de panot. Es preveu la construcció dels embornals sifònics de la xarxa de clavegueram que siguin necessaris.

Els treballs s’han adjudicat a la UTE formada per les empreses Construccions Deumal i Vialitat i Serveis (VIALSER) per un import de 629.939,65 € (IVA inclòs).  Les obres, que corresponen a la partida pressupostada al 2019, tenen un termini d’execució de 4 mesos.

Les primeres actuacions, iniciades aquesta setmana, es fan als carrers de les Tres Roques, Tarragona, Burriac, Vitòria, Pere III El Cerimoniós, Josep Monserrat Cuadrada, Josep Fradera i Llanes i Joaquim Capell. Durant les setmanes següents s’executaran la resta de millores. Per minimitzar les afectacions a la ciutadania el gruix principal dels treballs es durà a terme durant els mesos de juliol i agost.

D’altra banda, el 13 de juliol està previst executar la renovació del paviment del carrer de Manuel Carrasco i Formiguera. Aquesta actuació forma part del Pla d’Acció Integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent.

A més, durant el que portem de 2020 ja s’ha dut a terme la renovació de l’asfalt en els següents carrers, arran d’actuacions desenvolupades per Aigües de Mataró:

carrer de Canet (entre Sant Pol i Calella)
carrer de Calella (entre Canet i Lloret de Mar)
carrer de Lloret de Mar (entre Calella i Pineda)
carrer de Joan Maragall (entre Molí de Vent i ronda de la Roca Blanca)
carrer del Molí de Vent (entre Joan Maragall i Sant Miquel)
ronda de Josep Tarradellas
ronda de Bellavista (entre la rotonda del Camí de Traià i el carrer de Burriac)

Les obres provocaran afectacions puntuals al trànsit i al servei de transport municipal del Mataró Bus.