Mataró

El PSC dona suport a la lluita contra l’emergència climàtica

  • Actualitzat:
  • Creat:

Manifest amb motiu de la vaga mundial pel clima que se celebra el 27 de setembre

L’emergència climàtica és ja una realitat. La comunitat científica fa anys que ens ho adverteix i ja ho patim arreu del planeta  i també a Catalunya: onades de calor, inundacions, fenòmens meteorològics extrems, incendis devastadors o les anomenades gotes fredes... Mentrestant, els darrers governs de la Generalitat, malgrat disposar d’instruments legals i mandats parlamentaris clars i taxatius, romanen en la paràlisi més absoluta també en la lluita contra el canvi climàtic. Bona prova en són els nuls avenços en energia renovable que, en els darrers anys, pràcticament no s’han instal·lat a Catalunya; o la contaminació de l’aire que provoca milers de morts prematures cada any al nostre país. En definitiva, cap pas real per contribuir a frenar el canvi climàtic.

Els moviments socials que criden contra aquests fets són cada cop més amplis, particularment entre els i les joves que actuen per evitar l’estat actual de les coses i un futur immediat desastrós si no s’actua. Demà potser és ja massa tard no només per al planeta, sinó per a la gent que l’habita sense distinció, però principalment per als col·lectius més vulnerables per raons d’edat o salut i amb menys recursos, als quals defensem els socialistes prioritàriament.

Des del PSC ens sumem a aquesta setmana Global d’Acció pel Clima que se celebra del 20 al 27 de setembre per dir, junt amb els milions de persones que es mobilitzen, que JA N’HI HA PROU a través de les manifestacions i concentracions convocades al nostre país, així com la vaga mundial del pròxim 27 de setembre.

L’objectiu  d'aquesta  convocatòria  és  frenar  el  desgavell  climàtic  propiciat  per  les accions  humanes,  el consumisme desmesurat i  l'actual  model  energètic  basat en el consum de  combustibles fòssils i urani que amenacen la nostra salut, la nostra seguretat i la biodiversitat de la casa on habitem, que és el planeta Terra.

Estem convençuts, per altra banda, que la lluita davant d’aquesta emergència climàtica és una oportunitat també per bastir un nou model econòmic que utilitzi recursos renovables i reciclables. Però aquesta nova era no acaba de quallar per interessos econòmics ancorats en el passat, per governs de dretes lligats a compromisos amb grans corporacions o paralitzats, com és el cas de Catalunya, i centrats només en altres tasques allunyades dels problemes reals de la població.

Per això, els i les socialistes cridem a la vaga del pròxim dia 27. Perquè esdevingui un veritable punt d’inflexió que marqui un abans i un després en la consecució d’una Catalunya capdavantera en aquesta lluita. Una lluita que no podem defugir de cap manera i que alhora ha d’impulsar un món mediambientalment net i saludable, que recuperi la seva biodiversitat i sigui socialment cada cop més just i sostenible amb un model energètic basat en energies 100% de fonts renovables.

Fitxers adjunts: