Mataró

El PSC de Mataró participa en el 8è Congrés dels Socialistes del Maresme

  • Actualitzat:
  • Creat:

David Bote és escollit Primer Secretari del PSC Maresme

El passat 29 de febrer va tenir lloc a Mataró el 8è Congrés dels Socialistes del Maresme a on l’agrupació socialista de Mataró va comptar amb una nombrosa representació de 26 delegats. 

El Congrés va obrir-se amb la intervenció del primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, que va començar destacant el paper important que han de jugar els i les socialistes del Maresme en el projecte del PSC i recordant que la tradició socialista a la nostra comarca, i especialment a Mataró, una de les agrupacions més antigues d’Espanya. 

Miquel Iceta va destacar el paper d’alternativa política a Catalunya del PSC. "La primera cosa que hem de recuperar és una idea transversal de Catalunya. Catalunya som tots. El gran error de l’independentisme és pensar en menys de mig país. Nosaltres tenim una idea de país per a tothom”, va dir Iceta, “Hem de recuperar el respecte a la convivència, a les persones i a les institucions”.

Posteriorment, el Primer Secretari sortint de la Federació, Xesco Gomar, i el Secretari d’Organització, González, van exposar l’Informe de Gestió de l’executiva que finalitzava el seu mandat en aquest Congrés. 

El plat fort del Congrés va arribar amb la ratificació del company i alcalde de Mataró, David Bote, com a Primer Secretari del PSC Maresme. En el seu discurs, David Bote va anunciar els cinc punts que marcaran la seva gestió al capdavant de la Federació del Maresme: 

1. Una Federació unida, plural i forta a l'horitzó 2023.

2. Dinamització social i política dels i les militants i simpatitzants.

3. Suport a les agrupacions i militants: informació, formació i debat. 

4. Incrementar la penetració socialista a la comarca.

5. Millorar la participació dels militants i agrupacions en els decisions col·legiades.

El 8è Congrés del PSC Maresme va aprovar també 8 resolucions polítiques en les que el paper del PSC Mataró va ser fonamental, aportant nombroses esmenes que van ser acceptades per els diferents ponents.