Mataró

El Parlament rebutja les esmenes del PSC que incorporaven inversions al Pressupost

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Parlament va rebutjar les esmenes del PSC que incorporaven inversions educatives i sanitàries de Mataró al Pressupost

La Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya va rebutjar el passat dia 16 de desembre les esmenes presentades pel Grup Socialistes i Units per Avançar que demanaven incorporar al projecte de Pressupostos de la Generalitat la construcció de sis equipaments educatius i sanitaris que l’executiu català s’havia compromès a posar en marxa l’any que ve. Amb el vot en contra d’ERC, Junts per Catalunya i Vox, i amb l'abstenció del grup En Comú Podem, la Comissió va dictaminar no incorporar-los al dictamen que es tractarà al ple del Parlament, demà dijous 23 de setembre, en la votació dels pressupostos.

Els socialistes havien demanat al Parlament de Catalunya que incorporés la construcció del nou Institut Cinc Sènies, de nous edificis per les escoles d’infantil i primària Germanes Bertomeu i Joan Coromines, del nou CAP Cirera-Molins i ampliació del CAP de Rocafonda . Ho van fer amb unes esmenes després d’haver denunciat, la «deixadesa» del Govern Aragonès amb Mataró. Els regidors Xesco Gomar i Laura Seijo, la primera secretària del PSC de Mataró, Núria Padilla, i de la diputada Elena Díaz Torrevejano van demanar al Govern i el Parlament «que incorpori al seu pressupost d’inversions els compromisos contrets amb la ciutat de Mataró en referència a tres centres educatius i dos centres d’atenció primària que l’executiu s’havia compromès a posar en marxa l’any 2022», en una roda de premsa a finals de novembre davant els barracons de l'Institut Cinc Sénies, un dels centres afectats. La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró també es va mostar favorable, unànimement, a aquesta reclamació.

Núria Padilla ha assegurat que «continuarem batallant per aconseguir aquestes inversions, que se’ns havien promès i que es fan cada dia més necessàries i urgents, encara que no siguin prioritàries pel govern d’ERC i Junts i els que els hi donen suport.»