Mataró

El nou casal d'avis de La Llàntia s'estrenarà el proper setembre

  • Font: Capgròs
  • Actualitzat:
  • Creat:

Estarà situat sota la pista poliesportiva del barri i suposarà una millora important respecte a les actuals instal·lacions de l'equipament

El proper mes de setembre s'estrenaran les instal·lacions del nou Casal Municipal de la Gent Gran del barri de La Llàntia. El local que actualment s'està condicionant es troba sota la Pista Poliesportiva Municipal, al carrer de La Boixa. D'aquesta manera l'equipament es traslladarà de seu, deixant la seva actual ubicació, al carrerNou de la Mercè, com a espai annex amb usos complementaris.

Gràcies a aquestes obres l'equipament guanyarà molt d'espai i possibilitats, ja que l'actual no permet un aforament superior a les 90 persones, cosa que limita molt les activitats col·lectives. La nova seu tindrà una superfície de 241m2 i comptarà amb una sala polivalent de gairebé 90m2, a més d'altres instal·lacions. Les obres costen 275.000 euros.

Més obres a La Llàntia

D'altra banda també s'estan habilitant els locals adjacents, també ubicats sota la pista poliesportiva, i que actualment estan cedits a la Peña Bética, la Casa Cultural Sabor Andaluz i la Hermandad La Armonía

 

MÉS INVERSIONS PER A LA GENT GRAN

A banda de les obres que s’estan realitzant a La Llàntia, en els darrers sis mesos l’Ajuntament ha finalitzat actuacions de millora als casals de la gent gran de Molins, Cirera i Rocafonda. La inversió conjunta en aquestes actuacions (inclòs l’import imputable a les obres del nou casal de La Llàntia) ascendeix a uns 270.000 €. Així, el passat novembre van finalitzar les obres per millorar l’evacuació en situacions d’emergència i adaptar un lavabo al Casal Municipal de la Gent Gran de Molins, amb un cost de 23.742 €. Al març es van acabar els treballs d’adequació del Casal Municipal de la Gent Gran de Cirera, on s’han realitzat millores per garantir l’evacuació en cas d’incendi i s’han instal·lat equips de climatització a la sala polivalent i a la zona de cafeteria, amb una inversió conjunta de 47.542 €. Al 2017 l’Ajuntament també va invertir prop de 7.623 € en adequar els espais per posar en marxa el servei de menjador en aquest casal. Per últim, l’Ajuntament va dur a terme al març els treballs de substitució de dos equips de climatització al Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda i a les dependències de l’Associació Cultural Llibre Viu, amb un import de 33.879 €.