Mataró

David Bote, proclamat candidat del PSC de Mataró a les Eleccions Municipals de 2019

  • Actualitzat:
  • Creat:

Unes 250 persones recolzen l’Alcalde de Mataró a l’assemblea extraordinària dels socialistes d’aquest vespre al Casal Aliança

Unes 250 persones recolzen l’Alcalde de Mataró a l’assemblea extraordinària dels socialistes d’aquest vespre al Casal Aliança

Hi han intervingut membres de la plataforma “El nostre Alcalde”, que aglutina ciutadans i ciutadanes sense militància política

“La neteja, la seguretat, la feina, les polítiques socials i dir les coses pel seu nom”, les prioritats

 

L’Alcalde de Mataró, David Bote, ha rebut aquest vespre el suport de unes 250 persones per encapçalar la llista del PSC a les properes eleccions municipals i optar a la reelecció. Això ha estat a l’assemblea oberta de caràcter extraordinari que els socialistes mataronins han celebrat al Casal Aliança. Entre les intervencions prèvies a l’elecció, cal destacar la de diversos membres de la plataforma “El nostre Alcalde”, integrada per ciutadans i ciutadanes sense carnet de cap partit que s’ha constituït per recolzar-lo.

La candidatura de David Bote, l’única que s’hi presentava, havia recollit ja 121 avals de militants del PSC, que van ser lliurats el passat 8 d’octubre.

David Bote ha centrat el seu discurs d’agraïment en reivindicar el caràcter col·lectiu i la il·lusió del projecte que encapçala. “Us proposo que caminem junts, que avancem plegats”, ha resumit. Ha demanat els assistents que col·laborin amb ell si creuen “en una ciutat que té cura de la gent gran, que els ofereix seguretat; si creieu en una ciutat que acompanya les famílies apostant per l’educació, una ciutat amable i segura; una ciutat on els homes i les dones tenen els mateixos drets i oportunitats”, ha citat. Alhora, ha convidat a sumar a tothom que vulgui una ciutat “que ofereixi oportunitats als joves per emancipar-se i créixer professionalment, per participar i accedir a la cultura i l’esport; que sigui plural, sostenible, cohesionada, que sap aprofitar les seves oportunitats com a capital mediterrània i metropolitana, moderna i innovadora, ordenada i ben governada”.

 

Balanç de mandat

L’Alcalde de Mataró ha recordat que, quan va presentar-se per primera vegada a les eleccions, “volíem un govern que donés la cara, que actués, que fos transparent, que tingués clares les prioritats, que governés bé i per tothom i que sabés on cal anar”. El balanç d’aquell propòsit, ha continuat, “és a la vista”. El portal de transparència, l’aprovació dels 3 pressupostos i la seva exposició més entenedora, el codi de conducta, l’observatori del deute, els 26 milions d’euros en les millores urbanes,el suport a 22 comunitats de veïns a millorar les condicions dels seus habitatges, els dos instituts escola i el nou institut, el finançament de la modernització dels polígons o el pla d’habitatge, la planificació en ocupació, cohesió social o la promoció de ciutat han estat alguns exemples dels que ha citat. “Mai un govern tant petit havia fet tant”, ha resumit.

 

Les prioritats

“Mataró té un govern que té molt clares les seves prioritats: la neteja, la seguretat, la feina, les polítiques socials i dir les coses pel seu nom”, ha afirmat el flamant candidat. “Tot i que Mataró avui està millor que fa tres anys, en totes elles encara hi ha moltes coses que poden millorar”, ha afegit. Per exemple, en qüestions de caràcter econòmic, Bote ha destacat que l’atur ha passat del 22% al 14%, “però que encara hem de seguir millorant”, ha matisat. També ha esmentat la reducció del deute municipal en 37 milions menys, un 30% de reducció.

Finalment, l’Alcalde ha recordat que fa un any es va posar com a lema “Mataró ens uneix” per “recordar que cal posar èmfasi en el que compartim per aconseguir junts un futur millor”.