Mataró

Davant la violència masclista, tolerància zero

  • Actualitzat:
  • Creat:

Marga Riera, Secretària d'Igualtat del PSC Mataró

Encarem aquest 25 de Novembre d’enguany, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, amb el trist record de més de mil víctimes mortals de del 2003, quan es va començar a comptabilitzar-les. En aquest 2019, ja en són més de 90.

Víctimes del masclisme sí, però també del silenci, de la vergonya, de la impassibilitat amb que molts sectors socials miraven cap a un altre cantó, inhibint-se del problema.

Si bé Espanya va ratificar l’any 2015 el Conveni del Consell d’Europa sobre prevenció i violència envers les dones, d’obligat compliment; i si bé la nostra Constitució, en el seu article 15 reconeix el dret a la vida i a la integritat moral i física i en el seu article 9.2 estableix la obligació dels poder públics de promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat de la ciutadania siguin reals i efectives; la realitat és que la violència envers les dones continua present en totes les seves formes (física, psicològica, emocional, verbal, jurídica, laboral i cultural), resultat d’un sistema de valors patriarcals i masclistes que impregna tots els sectors de la societat.

Podem canviar les lleis, però per eradicar aquesta xacra social cal quelcom més que canviar les lleis: que la ciutadania, amb el seu poder transformador, es converteixi en motor del canvi. Perquè la violència masclista és una de les violacions dels drets humans més persistent i estesa al món i perquè com a socialistes ens resulta intolerable.

Volem i defensem la igualtat, l’equitat i la llibertat en tots els àmbits i sense discriminacions, les companyes i companys de l’agrupació del PSC Mataró ens sumem a aquesta jornada de reivindicació i reflexió, un crit d’alerta aquest 25 de novembre, però que volem que estigui present la resta de l’any. Us convidem doncs, a participar dels diferents actes convocats aquests dies amb motiu d’aquesta reivindicació.

CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, CONSCIÈNCIA CIUTADANA!

 

Consulta el Manifest del PSC per el 25N, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, que trobaràs a l'arxiu adjunt

Fitxers adjunts: