Mataró

Comunicat del Grup Municipal Socialista

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup municipal socialista de l’Ajuntament de Mataró no creu que tingui cap efecte pràctic l’oferiment d’espais municipals que el 1r tinent d’alcalde ha fet de cara al referèndum de l’1-O

L’Alcalde i els regidors del grup municipal socialista han tingut coneixement pels mitjans de comunicació de l’escrit que el primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal de CiU va enviar ahir al delegat territorial del Govern a Barcelona, oferint espais municipals com a suport al referèndum de l’1 d’octubre. 
 
El grup socialista interpreta aquesta acció del soci de Govern com un gest testimonial sense cap efecte pràctic, atès que la resposta oficial reclamada pel president i pel vicepresident de la Generalitat ja va ser contestada en temps i forma per l’Alcalde en sentit negatiu en atenció a la suspensió de la celebració del referèndum pel Tribunal Constitucional.  
 
El dia que el president de la Generalitat va fer públics on es podria votar es va poder comprovar que no estaven previstes votacions del referèndum en locals municipals a Mataró. El mateix govern de la Generalitat, com ha fet en d’altres molts municipis del país, ha previst a Mataró l’obertura d’edificis de la seva titularitat o de propietat privada.  
 
De fet, en la seva carta enviada al delegat de la Generalitat, el mateix Joaquim Fernàndez reconeix que la competència de cessió de locals és de l’Alcalde. 
 
No comprenem ni compartim que, sabent tot això, el primer tinent d'alcalde vulgui fer aquest oferiment, exposant innecessàriament als empleats públics amb qui suposadament hauria de comptar per tirar endavant el seu propòsit.  
 
El grup municipal socialista, a través del seu primer secretari i regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, considera que aquest fet només pot tenir lectura en el marc de la complexa conjuntura en la que es troba el país i, més concretament, en la difícil situació que viu el grup municipal de CiU després de les desavinences airejades públicament amb el PdeCat. 
 
Restem a l'espera que el PdeCat i el grup municipal de CiU resolguin la seva pròpia crisi, actuïn amb responsabilitat i abandonin aquesta política de declaracions estèrils que només generen més confusió a la ciutadania.