Mataró

Agressions masclistes: un problema de tots

  • Actualitzat:
  • Creat:

25 de novembre Dia Internacional de la No Violència Contra la Dona

Va trobar la casa buida, com sempre quan arribava del treball. La Lia es quedava a dormir a casa d’una amiga, així que va decidir regalar-se una estona de relax i reprendre aquell llibre que feia temps que reposava al damunt la taula de l’estudi. Però just acabat de preparar el cafè, la remor de la porta del cancell obrint-se la va sobresaltar. Va tancar el llibre. Ni temps d’empassar-se el cafè va tenir. L’ombra allargada -abans tant estimada- va projectar-se damunt d’ella, escopint  verí: retrets, insults, -d’on sortia  tanta ràbia?-.. de res servien els raonaments, la crida al diàleg, a la calma. Després varen començar les amenaces, les empentes, els cops... mes lleugera i àgil va aconseguir arribar a la porta, que va tancar d’un cop sec.  El procés va ser llarg i dur, la denúncia, l’ordre d’allunyament, no sempre respectada, les mirades d’incomprensió dels veïns i familiars (tan bon noi que semblava). El suport  dels amics i agents socials va ser important, sí, però el camí a recórrer és en solitari. Des d’aquella tarda, viu amb la por arrapada al cos, com una segona pell.

 

Això es evidentment un relat. Una història  que exemplifica, però, el que passa cada dia en les vides de tantes dones que són i han estat maltractades i viuen amb por, per elles i per els seus fills. El 25 de novembre sortirem al carrer i cridarem contra el masclisme que mata i destrossa vides, i ho farem en nom dels ciutadans, de les dones i els homes que diem PROU! A aquesta xacra social. 

 

Les dones i homes socialistes del PSC Mataró ja fa temps que reclamem solucions polítiques al tema de les agressions masclistes i esperem que les expectatives generades per el recent Pacte d’Estat contra la violència de gènere, es tradueixin en una millora a l’atenció a les víctimes i en una disminució dels casos d’agressions masclistes.

 

Perquè tots estem implicats en la construcció d’una societat mes justa i igualitària, tolerància zero a la violència de gènere.

 

Marga Riera

Secretaria d’Igualtat