Mataró

25 de novembre: junt@s contra la violència de gènere

  • Actualitzat:
  • Creat:

Ni una més!!

Aquest 25 de novembre, dia internacional contra les violències masclistes, una marea  de capes vermelles i còfies blanques va envair el  centre de la ciutat, a Mataró i a moltes ciutats arreu del món. Des d’Irlanda a l’Argentina el vestuari vermell i blanc de “las criades” del llibre de Margaret Atwood, ha estat adoptat per les feministes com  símbol reivindicatiu, donant-li la volta al simbolisme de l’opressió. Ha estat una manera de visibilitzar la submissió de les dones, especialment en relació  amb el dret a la propietat del cos, generant una obligada reflexió sobre la relació tòxica entre les dones-estat-patriarcat.

Cada vegada que es decreta una llei restrictiva en relació a la llibertat sexual, al dret al propi cos, quan es posen traves  al accés laboral, polític o social, s’ estan generant vels d’invisibilitat sobre les dones. Un any més, ens vàrem trobar per denunciar una realitat que ens interpel·la a totes i a tots, la violència envers les dones,  una clara violació dels drets humans, davant la qual no podem quedar-nos sense actuar.

I és per això, que les dones i homes socialistes de l’agrupació de Mataró, reclamem el compliment del conveni del Pacte d’Estat contra la violència de gènere acordat  el passat 3 d’agost, on per primera vegada es reconeix el paper dels ajuntaments en la lluita contra les desigualtats i violències de gènere, així com la dotació dels recursos econòmics necessaris per el seu correcte desenvolupament.

Les dones i els homes del PSC Mataró ens comprometem a treballar per la igualtat i a participar activament en la lluita contra la violència de gènere, perquè no entenem el socialisme sense la igualtat plena en tots àmbits, i la construcció d’una societat igualitària ens requereix a totes i a tots.

Marga Riera Bordas

Secretària d’Igualtat