Mataró

25 de novembre, jornada internacional per l’erradicació de la violència vers les dones

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones té el seu origen en la resolució de l'ONU del 17 de desembre del 1999, aprovada amb el suport de més de 80 països

El Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones té el seu origen en la resolució de l'ONU del 17 de desembre del 1999, aprovada amb el suport de més de 80 països, amb la voluntat de sensibilitzar l'opinió pública i organismes governamentals del greu problema estructural de la violència masclista.

Commemorem doncs aquesta jornada de reivindicació i de lluita, en un any diferent que ens agafa a totes i a tots en una situació complicada per la crisi sanitària provocada per la Covid-19, però que no impedeix que fem sentir les nostres veus per denunciar una de les formes més esteses d'atemptat contra els drets humans fonamentals de les dones. Aquestes violències tenen el seu origen en la desigualtat de gènere i en l'impossibilitat de reconèixer la diferència com a força humana dinàmica i de creixement.

Les dones i homes socialistes de l'agrupació del PSC Mataró denunciem la violència masclista en totes les seves vessants: sexual, psicològica, emocional i econòmica. La violència que enguany ja ha causat 76 feminicidis al nostre país, treballem per les que ja no poden parlar perquè els hi han pres la vida, però també per les que viuen instal·lades en la por i se senten aïllades. Perquè volem que la igualtat sigui la norma de convivència en la societat i creiem que no és una utopia.

Per això donem la cara, posem la veu i reiterem el nostre compromís a seguir treballant en l'àmbit públic i el privat per canviar tant el marc legal en el referent a les agressions sexuals, com la mirada social fent pedagogia de la igualtat i possibilitant l'assistència i seguiment a les dones maltractades i als seus fills.

PERQUÈ SOM JUSTÍCIA SOCIAL, SOM IGUALTAT, SOM FEMINISME, SOM LLUITA!

Marga Riera
Secretaria Igualtat PSC de Mataró